Rahmat Harman RAHMAT STORY ™: Berbuka puasa ;)

Friday, July 27, 2012

Berbuka puasa ;)


Assalamualaikum, and selamat malam semua. Aik? malam meh. Jam 1:27 am suda, ni bukan malam doh tapi subuh dah. Hahaa. kejap lagi nak bersahur ni. huhu !! Pulang-2 saja dari berjalan terus online, nehh gilak sudaa. Ni pasal handphone aku laa, tym aku nak online di situ pulak dia mengada melobet kan dirinya, jeles la tu. Hahaha

Korang bayangkan la, dari jam 5pm sampai sekarang baru aku pulang dri berjalan, sekarang ni jam2 sudah. Hahaha ! btw, Kenyang ni masih terasa sebab tadi masa buka puasa kat luar berabis melahap. Mampus tak layannn ! haha

Tadi buka puasa kat luar with my Kaka, Abg ipar aku, Si bella, Adam jugak sekalian dgn baby aidil. Hahha  ! Kami plan tu nak buka kat Mcd kunun, tapi abg ipar aku mahu pulak makan nasi-2, nah si kaka ni bagi idea makan di restoran paling sedap kunun kat Bandar putra jalan kulai ni.. ( Tapi serius mmg sedapp dohh. hehe )  

Nama Restoran tu Young Arif Tomyam ;)
                                               Ni area bawah restoran tu, tinggi ehh !!

My sista with baby aidil. Penaja berbuka puasa kamii. HAHA !!

Macam biasa laa, kalau kita order makanan mesti air dia dulu yang siap deluan. Haha !! Dan pastinya Milo ais jadi pilihan untuk minuman kami berbuka di petang yang cukup indah ni tambahan pulak dengan tiupan angin yang nyaman sekali, tak rugi pilih tempat makan bahagian luar. Haha ! Sementara tunggu makanan siap, kami minum dulu laaa. arrrr sedapp ohh ! lega rasanya, buka-2 jak puasa terus minum milo ais, penangan yang sungguh berbisa. hehe :D

Milo Ais mariiii ~

Nehh bangas si bella menunggu makanan tu siap.. Haha :D 

Hidangan suda mariii, semestinya menu utama sungkai kami TOM YAM MMA namanya. Mma tu maksud dia macam-2 ada, ngam sngat la tu namanya begitu sebab segala bendala di msukkan kedalam segala makan laut sotong, udang, ikan, ayam pun ada, daging dsb. Tapi memang sedapp, pedas lagii.. Perghhhh, berabis menghirup kuanyaa. Haha ! Lebih-2 lagi C adam laa.. haha

Ni si adam anak buah aku laki-2 paling nakal sedunia, matik la mengawal dia punya gaya nii. Hahaha !! meragam tak kira tempatt. :D dia paling suka la Tom Yam tu sebab ada udang kunun, paling manank ni jo kalau makan udang sekejap jak trus abiss sekalian kulitnya, hahaha

Seterusnya SAYUR KANGKUNG MASAK SAMBAL tapi tetap jugak mengekalkan mma dia tu, sebab sayur ni pun ada udang, sotong dan isi ayam ;) sedapp ohh !!

Ni baby aidil, comel tak? comel la sagGad. haha :D

NASI KOSONG makanan paling penting untuk juadah buka puasa nii, tiada benda ni makanan sedap jadi tak berselera. yay ! HAHA

Nahh, yang ini paling sedapp IKAN SIAKAP 3 RASA, perrrr sedap tak terkata kalau ndk membuhung aku yang paling banyak makan ikan nii. BUAJA? haha :D

Yang nii TELUR DADAR makanan tambahan Si bella sama si adam. Durank tanpa telur namau la makann, makanan favorite dorang nii. HAHA !! memang sedap telur ni si chef restoran tu masakk..



Alhamdulillah. Kenyang syukur atas rezeki ALLAH berikan ;)
Total amount untuk hidangan semua memang berbaloi jugak la dengan rasanya dan kepuasan menikmatinya, sehingga kenyang tak terkata dibuatnya. hehe

☺ Terima Kasih Sudi Baca, Like Kalau Suka ☺

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Siti Shahifah