Rahmat Harman RAHMAT STORY ™: Shopping Baju Raya !!

Sunday, August 5, 2012

Shopping Baju Raya !!

Assalamualaikum..

Hai semua, lagi ngapain ni? di sambut dong dulu salam gue. (Indon sesat ohh) !! Hahaha. Enough. Sekarang aku nak mulakan entry aku, masuk ni dah entry yang keempat dah, biasa la user baru nak menceburi bidang blogger nii. hihi :D Entry kali ni nak cerita pasal shopping baju raya dalam kurungan baju melayu. hehe, nah i like this part. hehe ! sebenarnya aku ada sudah baju melayu untuk raya tahun ni warna biru laut, baru jugak siap jahit dah ambil pun. Tapi still mahu beli baju melayu satu lagi, sebab satu saja tak cukup do. hehe (Tamak betul aku nii, membazir saja kann. hehe), tak apa laa sekali sekala tahun ni dua pasang baju melayu aku guna. Selalunya satu saja tu setiap tahun, tapi kali ni nak buat kelainan dari raya tahun-2 lalu NAK DUA PASANG BAJU MELAYU jugak. haha. Raya sakan betul aku kali ni. wakakakakaaa.. 
Disebabkan orang rumah malas masak, so bercadang jalan awal sikit dan seterusnya buka puasa di luar la jawabnya. ehhe ! Macam biasa tempat paling favorite kami semestinya MCD laa, di mana lagii situ jak tempat makan yang kami rasa sesuai lagi pun dekat dengan airport sebab nak urus tiket aku sekalian. :D MCD? tak boring kaa? sememangnya sangat boring, baru saja semalanm buka puasa sana dan hari ni begitu jugaa. alalalaaa, terima saja laa yang penting makan. HEHE ! Rezeki jangan ditolak orang kata. hihi..


Berbuka dengan Double cheeseburger :) First try, sedap la jugak cuma cheese dia lain sikit rasanyaa. hehe :D Btw, alhamdulillah habis jugakk. haha

Comel tak? hehe. Ni anak buah aku Putra Aidil Danish :)

Ini bella, sedang khusuk menikmati.. hehe

*** Dan selepas habis berbuka puasa, terus pergi ke destinasi yang ingin di tuju iaitu ke Danga City Mall :)

Danga City Mall.

Sampai saja kat sana, terus nampak orang ramai tenga berkumpul. Ingat pembagian Galaxy secara percuma tapi rupanya sedang menonton perlawan akhir badminton. HAHAHA ! Apa lagi, juin la sekali. hehe.. Meskipun DLCW tewas tetap proud sama dia. :)

First lady !! Mega sales raya. hehe :D di sini aku beli baju melayu.

Bermacam warna dan harga pun berpatutan :)

Pilih punya pilih, warna purple jugak jadi pilihan :) 

Okey lah, sampai di sini saja laa entry aku kali ni, Aku tengok ada suda orang bosan meninguk. Sorii-2  !! Btw, happy sesangat sebab tahun ni dua pasang baju raya aku miliki biru laut dan purple, tak lari betul warna purple kalau baju raya aku nak beli, tahun lalu pun sama. LOL ! Hehe. Baju melayu dah selesai dan tinggal baju yang lain lagii, dan yang itu nanti la aku balik sandakan baru beli kat sana. hehe.. ! Salam subuhan, kejap lagi nak bersahur  tidur sekejep jam 5 bangun semula untuk bersahur. :)

Salam 17 Ramadhan 1433 Hijrah. 

☺ Terima Kasih Sudi Baca, Like Kalau Suka ☺

No comments:

Post a Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Siti Shahifah